(Foto's: Emile van Aelst, livestreams: Chris de Waard).

Terugblik: Leiden Marathon 2018

Afgelopen weekend vond de 28e Leiden Marathon plaats. Sleutelstad was daarbij aanwezig en legde het evenement vast op beeld. Eerder werden de diverse livestreams van verschillende onderdelen van de marathon al op onze website gepubliceerd, inmiddels is ook het video- en fotoverslag beschikbaar.

Sfeerverslag Leiden Marathon 2018. Met beelden van onder andere: de wandelmarathon, de 5 kilometer NightRun, de 10, 21 en 42 kilometer, de KidsRun, sfeerbeelden van de route en interviews met deelnemers, publiek en organisatie. (Video: Tess van Kooperen en Hans Stauttener, presentatie: Reanne van Kleef en Siebe Schuemie, productie: Kleef & Koop).

Zware omstandigheden

Het was erg warm en daarom zorgde de organisatie voor extra maatregelen. Er werd gezorgd voor extra verkoeling en er werd nauw contact onderhouden met de gemeente en hulpdiensten. Het werd toch nog even spannend toen in het zicht van de finish van de 21 km plotseling meerdere mensen onwel werden. Uiteindelijk kon iedereen weer worden opgelapt door de hulpdiensten, maar de organisatie stelde de 10 km wel met een half uur uit.

Winnaars

Door de warme omstandigheden bleef het gedroomde parcoursrecord uit. De winnaars waren niet minder blij met hun overwinningen en gingen tot het uiterste om als eerste over de streep te komen. Op de 10 km resulteerde dat bij de vrouwen in een miniem verschil van 0.01 seconde tussen de nummers één en twee. De winnaars: Jean – Andrew Fingal (5 km mannen, 00:15:48), Marleen Meij (5 km vrouwen, 00:18:51), Ezra Kering (10 km mannen, 00:28:53), Jasmijn Lau (10 km vrouwen, 00:34:17), David Nilsson (21 km mannen, 01:08:54),  Liselotte van den Berg (21 km vrouwen, 01:21:34), Eliud Weru (42 km mannen, 02:15:50), Tsgereda Girma Ayele (42 km vrouwen, 02:45:55), Julian Boele (KidsRun jongens, 00:08:08) en Rosa den Outer (KidsRun meisjes, 00:08:51). De volledige lijst met uitslagen is online terug te lezen.

Wandelmarathon 

Dit jaar vond er voor het eerst op de zaterdag ook een wandeleditie van de marathon plaats. Wandelaars konden 10, 21 of 42 kilometer afleggen en kregen net als de hardlopers na afloop een medaille. Er deden zo’n 1700 mensen mee aan de eerste editie van de wandelmarathon. Onderweg werden de wandelaars aangemoedigd door het publiek en werden ze door Tour de France winnaar Joop Zoetemelk welkom geheten in Rijpwetering en door ADO Den Haag trainer Alfons Groenendijk in Leiden.

Foto’s zaterdag 26 mei

Wandelmarathon

5 km NightRun

Foto’s zondag 27 mei

Advertentie

Leiden Leiderdorp Regio Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×