(Foto's: Emile van Aelst, video: Chris de Waard).

Woonunits Sumatrastraat 'onderweg' naar Professorenwijk

De gemeente Leiden is begonnen met het weghalen van de zestien woonunits die de afgelopen jaren aan de Sumatrastraat stonden en onderdak boden aan een mix van ex-daklozen en starters op de woningmarkt. De woningen worden tijdelijk opgeslagen op het Werninkterrein. Daarna gaan ze naar een grasveldje bij de Verdamstraat in de Burgemeesters- en Professorenwijk in Leiden waar ze minimaal tien jaar blijven staan. Die nieuwe locatie wordt de komende tijd in gereedheid gebracht voor de plaatsing van de wooncontainers. Op 21 september worden ze daar neergezet.

Omwonenden maakten de afgelopen periode tevergeefs bezwaar tegen de komst van de woonunits naar het stukje groen voor hun deur. Ze droegen alternatieve plekken aan die in hun ogen geschikter waren, maar de gemeente ging daar uiteindelijk niet in mee. Ook een gang naar de rechter bood hen geen soelaas. Die stelde de bewoners in het ongelijk.

Nieuwbouw
Op de oude plek van de woonunits gaat Ons Doel binnenkort aan de slag met de bouw van een complex met daarin 82 appartementen verdeeld over zes verdiepingen. In het complex komt een mix van verschillende typen woningen, variërend van 1-kamer appartementen van 25 vierkante meter tot flinke 4-kamer appartementen van zo’n 85 vierkante meter. Het gebouw wordt helemaal aardgasvrij. In het midden van het carrévormige gebouw komt een binnentuin voor de bewoners. Het ontwerp is van Zijdekwartier Architecten uit Leiden.

Advertentie

Leiden Maatschappij Containerwoningen Ons Doel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×