(Foto: Emile van Aelst).

Verplichte vaarrichting tijdens Sail Leiden

Boten in Leiden moeten tijdens Sail Leiden op 27, 28 en 29 juli allemaal dezelfde kant op varen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten in het kader van de veiligheid op het water. De verplichte vaarrichting op een aantal locaties binnen de Leidse singels wordt aangegeven met verkeerstekens en geldt niet voor de beroepsvaart.

Chris de Waard sprak met wethouder Paul Dirkse over de verplichte vaarrichting tijdens Sail Leiden.

“Met Sail krijgen we een heel mooi evenement in de stad”, zegt wethouder Paul Dirkse. “Een parade aan historische vaartuigen. We moeten er wel voor zorgen dat het allemaal ordentelijk verloopt. Daarom hebben we besloten om voor die dagen een verplichte vaarrichting in te stellen. Zo kan iedereen optimaal genieten van het evenement, maar blijft het wel allemaal veilig.”

 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×