Voormalige postkantoor Schipholweg wordt brandweerkazerne met 180 appartementen

33

Het Leidse college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerpbestemmingsplan Schipholweg 130 vastgesteld. De locatie van het oude postkantoor en sorteer en -verdeelcentrum wordt herontwikkeld. De bestaande bebouwing wordt gesloopt en in plaats daarvan komt er een nieuwe brandweerkazerne met ernaast en erboven 180 appartementen.

Op de plek van het oude postkantoor komen een brandweerkazerne en 180 appartementen.

De brandweerkazerne komt in plaats van de verouderde kazerne aan de Gooimeerlaan in de Merenwijk en heeft als voordeel dat de aanrijtijden worden verkort. Niet alleen bij calamiteiten binnen Leiden, maar ook Leiderdorp en Oegstgeest kunnen vanuit de nieuwe kazerne sneller bereikt worden. Om die reden sluiten de kazernes in die twee Leidse buurgemeenten, die worden bemand door de vrijwillige brandweer, op termijn.

Wethouder Paul Dirkse over de nieuwe kazerne voor de brandweer die in de plaats komt van de huidige brandweerkazerne aan de Gooimeerlaan.

Parkeren in Lammermarktgarage en bij Lugdunum
Bij de nieuwbouw wordt rekening gehouden met de parkeerbehoefte van de bewoners van de appartementen rond de kazerne. Voor hun bezoekers is onvoldoende parkeercapaciteit en daarom stelt het college voor om hen te laten parkeren op de zeshonderd meter verderop gelegen Lammermarktgarage en op het parkeerterrein van voetbalclub Lugdunum in de Kikkerpolder. Dat terrein aan de Oegstgeesterweg ligt op circa vierhonderd meter van het nieuw te bouwen complex.

Delen
Venetië van het Westen - waterpendel

33 reacties

  1. Aan alle geluiden wen je, ook van sirenes van de brandweer en alle ambulances en brandweer- politieauto’s gaan daar toch al langs, dus wat maakt het uit. Er komen woningen bij en dat is hard nodig. Helemaal niks mis met dit plan. De gemeente kan nooit iets goed doen. Of het is “de linkse maffia” of ze werken alleen voor de rijken.

  2. Pieter de Krom op

    Vanochtend hebben we in de casestudy schone mobiliteit voor de Duurzaamste Kilometer van Nederland bedacht dat de nieuwe bewoners geen parkeervergunning krijgen bij aankoop/huur van hun nieuwe woning. Wel zullen er altijd genoeg elektrische deelauto’s aanwezig zijn voor behoefte aan een auto of busje.

Geef een reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline