Leiderdorpse raad geschokt door vertraagde accountantscontrole

De accountantscontrole van de jaarrekening van gemeente Leiderdorp is vertraagd. Dat bleek vorige week al tijdens het Politiek Forum, maandagavond tijdens de raadsvergadering moest Marianne van Kimmenade van het verantwoordelijke accountantskantoor E&Y de teleurgestelde raad te woord staan.

“Ik ben geschokt,” begon Hugo Langenberg (LPL). “Ik zoek naar woorden,” aldus Niels Verwers (VVD).

De vertraging komt door uitval in het controleteam van het accountantskantoor en de complexiteit van de opdracht, aldus Van Kimmenade. “Overmacht dus. We zitten krap in ons personeel. Ik doe mijn uiterste best om twee weken voor de volgende raadsvergadering op 17 september de accountantscontrole af te hebben.” Ze gaf ook aan om in het vervolg niet meer in te schrijven op de aanbesteding. “Uiterste best? Ik wil keiharde garanties!” aldus Verwers.

Daar kon de accountant nog niet aan voldoen. “We werken er nu aan om de controle op tijd in te dienen bij het ministerie van BZK zodat er voldoen kan worden aan alle verplichtingen. Bijhorende kosten zijn voor ons,” aldus de accountant.

Andere gemeenten in de regio hebben ook last van vertragingen bij E&Y. In Leiden en Oegstgeest is de accountantscontrole ook vertraagd.

Advertentie

Leiderdorp Politiek accountant_vertraging


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×