Plastic Soup Surfer veilt groenten voor goede doel tijdens Sail Leiden

Tijdens Sail Leiden worden vanaf een platbodem groenten geveild voor een goed doel. Eén van de veilingmeesters is de Leidse Plastic Soup Surfer Merijn Tinga. De opbrengst gaat naar de stichting Nadja, die als doel heeft kinderen met een beperking meer mogelijkheden in hun vrije tijd te bieden. Op 27, 28 en 29 juli liggen er tijdens Sail Leiden 200 historische bedrijfsvaartuigen in Leiden en is er een divers programma aan activiteiten.


Reanne van Kleef sprak met organisator Esther Weidema over de groenteveiling en andere activiteiten tijdens Sail Leiden.

De groenteveiling is op zondag 29 juli van 12.00 tot 17.00 uur op de Aalmarkt, aan de kade van de Stille Rijn. De groenten worden vanaf een platte schuit geveild en de veiling wordt geleid door verschillende veilingmeesters, waaronder Plastic Soup Surfer Merijn Tinga. Iedereen kan bieden en met de opbrengst de kinderen een geweldige ervaring bieden.

De Stichting Nadja is in 2009 opgericht met als doel kinderen en jongeren met een (meervoudige) beperking vrijetijdsmogelijkheden te bieden. De beperkingen zijn heel divers. Kinderen die doof zijn, autistisch, spastisch, rolstoelafhankelijk of anders. Voor deze groep is het niet vanzelfsprekend om sport-of hobbyclubs te bezoeken en vriendschappen te onderhouden. Ze zijn immers vaak afhankelijk van anderen -vrijwel altijd een volwassene – in hun verzorging en bij alles wat zij willen ondernemen.

Om hen zo zelfstandig mogelijk buiten te laten spelen, heeft de stichting met behulp van fondsenwerving twee speeltuinen aangepast en toegankelijk gemaakt: de Dwarstuin, een natuurspeeltuin in Leiderdorp en speeltuin Zuiderkwartier in Leiden. Onder meer vanuit het clubgebouw van speeltuin Zuiderkwartier verzorgt Stichting Nadja spelmiddagen. De kinderen kunnen bijvoorbeeld knutselen, iets lekkers maken, schminken, dansen, pottenbakken en samen spelen.

“Ik voel me zeer vereerd en namens de kinderen van Stichting Nadja ontzettend blij dat wij Het goede doel mogen zijn tijdens Sail Leiden 2018”, zegt Anne van Zwieten van de Stichting Nadja.

Sail Leiden laat de stad van zijn waterkant zien
Sail Leiden verandert de stad op 27, 28 en 29 juli in een drijvend openluchtmuseum. Tussen de poorten liggen dan zo’n 200 historische bedrijfsvaartuigen en bruist het op en aan het water. Via de Blauwe Meander loop je langs alle schepen en een stroom van activiteiten en verhalen voor jong en oud.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×