(Impressie van Park Duivenvoorde zoals ontwikkelaar Provast het voor ogen heeft).

Raad van State: Woningbouw op ASC-terrein kan doorgaan

De realisatie van Park Duivenvoorde op het voormalige ASC-terrein kan doorgaan. Dat heeft de Raad van State vandaag besloten in de zaak tussen de Stichting Behoud Dorpskarakter Oegstgeest en de gemeente Oegstgeest. De tegenstanders van de plannen vrezen voor een toename van de wateroverlast als het terrein wordt bebouwd.

“De bezwaarmakers hebben op punten wel gelijk gekregen, maar materieel maakt dat weinig uit,” concludeert fractievoorzitter Eelke van den Ouweelen van Lokaal Oegstgeest: “Volgens mij falen eigenlijk alle betogen, behalve die over de verharding, maar die heeft inhoudelijk weer geen gevolgen. Het herstelplan gaat vrijwel ongewijzigd door. Er is alleen substantieel meer water toegevoegd om tegemoet te komen aan de vele bezwaren.”

De uitspraak betekent weliswaar dat de gemeente en Provast aan het langste eind trekken, maar niet dat er nu op korte termijn gebouwd kan gaan worden. Van den Ouweelen: “Duidelijk is in ieder geval dat het oorspronkelijke wijzigingsplan, dat met zoveel vertrouwen door het college gepresenteerd werd, nu wordt afgeserveerd en door de Raad van State volledig wordt vernietigd.

Hoewel het herstelplan nu is goedgekeurd, zal het vervolg volgens Van den Ouweelen nog wel wat tijd in beslag nemen: “Er loopt namelijk ook nog een procedure bij de rechtbank over de afgegeven keur van het Hoogheemraadschap en bovendien moet de eerder teruggetrokken omgevingsvergunning opnieuw worden aangevraagd, behandeld en goedgekeurd. Dat kan ook nog een jaar duren en ook dan kan er weer tot aan de RvS worden geprocedeerd. Het is dus nog geen gelopen race.”

Oegstgeest Politiek parkduivenvoorde


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×