Op het voormalige ASC-terrein startten Hans Juffermans (ASC), wethouder Nieuwenhuis, Mark Niersman (Bouwbedrijf Niersman) en Arno van der Voort (Provast) officieel met bouwen. (Foto: Steven Scholten)

Bouw Park Duivenvoorde Oegstgeest na jaren van procedures eindelijk van start

De transformatie van het voormalige ASC-terrein in Oegstgeest naar de luxe woonwijk Park Duivenvoorde is officieel begonnen. Donderdagmiddag vierden ontwikkelaar Provast, bouwbedrijf Niersman, ASC en de gemeente dat er na jarenlang juridisch getouwtrek eindelijk gebouw kan worden. In Park Duivenvoorde komen 50 luxe woningen die qua uitstraling moeten aansluiten bij de woningen in de omliggende wijk.

“Ik ben heel blij dat we nu zo ver zijn”, aldus wethouder Jan Nieuwenhuis. De afgelopen jaren krijg hij keer op keer te maken met juridische procedures. Omwonenden vreesden dat de bebouwing van het terrein voor extra wateroverlast gaat zorgen in het laaggelegen stukje Oegstgeest. Daarop werden de plannen meermaals aangepast. “Dit project is een van de laatste schakels in de waterkringloop in deze wijk”, zegt Nieuwenhuis daarover. “Ook daarom is het belangrijk dat dit project wordt gerealiseerd. En uit bepaalde peilingen wordt al duidelijk dat we sneller resultaat zien in de (water)afname na buien.”


Verslaggever IJsbrand Terpstra in gesprek met wethouder Jan Nieuwenhuis

Met een klein feestje, waarbij voor de gelegenheid acht fonteinen in werking werden gesteld, werd de start van de bouw gisteren feestelijk gevierd. Het gaat daarbij om 30 twee-onder-een kapwoningen, 15 herenhuizen en 5 villa’s. “De woningen worden gebouwd in de stijl van de jaren ’20 en ’30 die typerend is voor deze wijk”, zegt ontwikkelaar Provast over het ontwerp van STOL architecten. “Daardoor sluit de nieuwbouw naadloos aan bij de omgeving.”

‘Heet elkaar welkom’
Door de vertraging die het project heeft opgelopen heeft een aantal mensen de eerder getekende koopovereenkomst overigens weer ontbonden, laat Nieuwenhuis desgevraagd weten. Die huizen zijn opnieuw op de markt gebracht. Maar als het aan wethouder Nieuwenhuis ligt wordt er vanaf nu ook vooral vooruit gekeken. “Ik vind het voor de buurt heel fijn dat er een eind aan gaat komen. Heet elkaar straks welkom en probeer er sociaal toch weer één buurt van te maken”, roept hij huidige en toekomstige bewoners op.

In 2021 klaar
Als de bouw volgens planning verloopt worden er het komende jaar al wat huizen opgeleverd en is het volledige wijkje begin 2021 gereed.

Oegstgeest parkduivenvoorde


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×