(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Gouwe Springkussenfeest vormt zonovergoten afsluiting vakantie

Een enorme mensenmenigte genoot afgelopen zondag van het springkussenfeest dat Café de Gouwe in Oegstgeest voor de vierde keer organiseerde. Eigenaar Chris Schollaardt kon ’s morgens vroeg opgelucht ademhalen toen hij de zon zag doorbreken. Het festival valt of staat tenslotte bij mooi weer en dat was er volop. Pas toen om 17.00 uur de springkussens werden opgeborgen vielen de eerste voorzichtige druppels.

Sleutelstad was aanwezig bij het springkussenfeest en maakte een sfeervolle reportage. (Video: Chris de Waard, montage/voice-over: IJsbrand Terpstra).

Maar liefst 26 springkussens stonden opgesteld op de Rhijngeesterstraatweg tussen de rotonde en het gemeentehuis. Ook bospark Rhijngeest voor het gemeentehuis stond vol met de meest uiteenlopende opblaasbare kussens waar de circa 1.200 kinderen die op het feest af zijn gekomen de dag van hun leven hadden. Tussen de springkussens stond ter hoogte van De Gouwe ook een muziekpodium opgesteld waar onder andere Wesley Klein optrad.

IJsbrand Terpstra sprak met organisator Chris Schollaardt van Café de Gouwe over het springkussenfeest.

Als het aan Schollaardt ligt, komt er volgend jaar weer een editie van heet Gouwe Springkussenfeest. “Op 1 september, ik heb net de datum doorgegeven aan de mensen van het Rode Kruis”, lacht de altijd optimistische organisator. “We gaan er hard aan werken, maar het hangt er vanaf of we het financieel rondkrijgen. Dat is toch altijd weer spannend. Alleen de springkussens kosten al 8.500 euro.”

 

Cultuur Maatschappij Oegstgeest Gouwe Springkussenfeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×