De maquette van het Hundertwassergebouw dat op Swetterhage moet verrijzen als gebouw voor de dagbesteding. (Foto: Gemiva-SVG).

Ondernemersontbijt bij Swetterhage in teken van Hundertwassergebouw

Alle Zoeterwoudse ondernemers zijn door burgemeester Liesbeth Bloemen en de Gemiva-SVG Groep uitgenodigd voor een speciaal ondernemersontbijt. Op vrijdag 16 november staat dit ontbijt in het teken van het Hundertwassergebouw op Swetterhage.

Op de Swetterhage-locatie van zorginstelling Gemiva-SVG Groep wonen en werken 320 mensen met een verstandelijke beperking. De wens is om in 2020 een bijzonder dagbestedingsgebouw in gebruik te nemen naar een ontwerp van kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Omdat Hundertwasser in het jaar 2000 is overleden, wordt dit naar verwachting wereldwijd één van zijn laatste kunstgebouwen.

“When we dream alone, it is only a dream.
But when many dream together, it is the beginning of a new reality.”
(Friedensreich Hundertwasser, 1928-2000).

Kansen voor ondernemers Zoeterwoude
Dankzij de aantrekkingskracht van dit bijzondere stukje architectuur biedt het Hundertwassergebouw ook kansen voor de ondernemers van Zoeterwoude en de regio. Tijdens de ontbijtbijeenkomst kunnen de ondernemers van Zoeterwoude via workshops meedenken over wat het Hundertwassergebouw voor hen kan betekenen. Daarnaast zijn alle ideeën welkom om dit sprookjesachtige gebouw ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Het gebouw kan er namelijk pas komen als de meerkosten vanuit sponsoring bij elkaar worden gebracht.

Tijdens het ontbijt reiken de gemeente Zoeterwoude en Fonds 1818 een geldcheque uit. Ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Fonds 1818 ontvingen negentien burgemeesters in de regio een bedrag van € 18.000,18, dat ze vrij kunnen besteden aan maatschappelijke projecten in hun gemeente. De gemeente Zoeterwoude stelt dit bedrag beschikbaar aan het Hundertwassergebouw op Swetterhage.

Programma
Het ondernemersontbijt vindt plaats op vrijdag 16 november tussen 6.45 uur en 9.00 uur op Swetterhage. Na de opening door wethouder Ton de Gans, kan op een interactieve manier worden meegedacht over de thema’s. Daarnaast is er ruimte om te netwerken en om de maquette van het bijzondere Hundertwassergebouw te bekijken.

Aanmelden kan via sandra.larsen@gemiva-svg.nl Meer informatie over het Hundertwassergebouw op Swetterhage staat op www.gemiva-svg.nl/hundertwasser.

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude hundertwassergebouw


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×