Hoge opbrengst sponsordiner Hundertwasser Swetterhage

Het sponsordiner dat de Zoeterwoudse leef- en woongemeenschap Swetterhage vrijdagavond organiseerde om geld in te zamelen voor een Hundertwassergebouw leverde 34.000 euro op. Naast het diner in Koetshuis de Burcht in Leiden, waarbij de bediening werd verzorgd door medewerkers van Gemiva-SVG Groep Lunchroom Hof van Sijthoff, werden de bezoekers vermaakt met diverse optredens. Uiteraard ontbrak ook de crew van Swetterhages eigen radio station Radio Gemiva niet.

Dankzij gulle giften van enkele lokale ondernemers werd er naast het diner ook een veiling georganiseerd. Onder leiding van veilingmeesteres Miss Christine Carrington werd er flink geboden.

Om het Hundertwassergebouw te realiseren is 2 miljoen euro nodig. Mede dankzij het sponsordiner is er inmiddels al ruim 500.000 euro opgehaald.

Hundertwassergebouw
Bij Swetterhage in Zoeterwoude wonen en werken ruim driehonderd mensen met een verstandelijke beperking. Het huidige dagbestedingsgebouw is hard aan vervanging toe. De wens is om in 2020 een nieuw sprookjesachtig dagbestedingsgebouw van kunstenaar Friedensreich Hundertwasser te realiseren.
Het Hundertwasssergebouw in Zoeterwoude gaat Dagbestedingscentrum Hundertwasser ‘Ehren-Stätte der Natur’ heten. Het wordt het tweede Hundertwassergebouw in Nederland. Het eerste werd in 2007 geopend in Valkenburg aan de Geul waar vakantiehuis De Kindervallei van het Ronald McDonald Kinderfonds is gevestigd.

Delen
heropening sligro Leiden

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline