(Foto's: Chris de Waard).

Eerste miljoen voor Hundertwassergebouw Swetterhage

In april 2018 startte de Gemiva-SVG Groep met een campagne om een bedrag van circa twee miljoen euro op te halen voor de realisatie van een bijzonder dagbestedingsgebouw voor 120 cliënten op de locatie Swetterhage in Zoeterwoude. Voor een regulier gebouw is financiering. Het gaat hier om de meerkosten van een gebouw naar ontwerp van Hundertwasser. Nu, ruim een jaar later, wordt een bijzondere mijlpaal gevierd. Het eerste miljoen is binnen.

Onze collega’s van Radio Gemiva, het online radiostation dat uitzendt vanuit het Gemiva-activiteitencentrum De Zonnehoek in Zoeterwoude, had gisteren de primeur. DJ Dylan hoorde live in de uitzending van Sandra Larssen van Gemiva dat het eerste miljoen binnen is.

Op Swetterhage wonen en werken 320 mensen met een verstandelijke beperking. Het dagbestedingsgebouw is verouderd en moet vervangen worden. In plaats van een ‘gewoon’ nieuw gebouw, wil de Gemiva-SVG Groep een sprookjesachtig gebouw naar een idee van de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser neerzetten.

Voor de bekostiging zijn het afgelopen jaar allerlei acties bedacht en uitgevoerd. Via onder meer een loterij, een braderie, een ondernemersontbijt, een sponsordiner hondenwassen in zwembad Haasbroek, de kerstreis van Swetterhage en een ‘Club van 1000’ werd geld bijeen gebracht.

 

 

Hundertwassergebouw
Een groot deel van Swetterhage is de afgelopen jaren in verschillende fases vernieuwd naar de wensen en eisen van deze tijd. De laatste nieuwbouwfase staat nu voor de deur. Hierin worden acht woningen gebouwd met elk negen woonplekken. Het is de bedoeling dat de bouw volgend jaar van start gaat. Het Hundertwassergebouw maakt deel uit van die laatste fase.

Op Swetterhage staat een maquette van het Hundertwassergebouw zoals de Gemiva-SVG Groep het wil realiseren.

Maatschappij Zoeterwoude hundertwassergebouw


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×