Elf Leidse jongeren ontvingen een Jeugdlintje. (Foto's: Emile van Aelst).

Elf Leidse kinderen in zonnetje gezet met Jeugdlintje

Elf Leidse jeugdhelden ontvingen vrijdagmiddag uit handen van locoburgemeester Marleen Damen een Jeugdlintje. Ieder jaar worden de lintjes uitgereikt op of rond de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. De jongeren ontvingen in de Burgerzaal van het stadhuis een lintje vanwege hun inzet voor de Leidse samenleving.

  • Shahroch Ramez: Is op school actief als Peerleader en traint een voetbalelftal op zijn voetbalclub.
  • Azzaddine Abdi: Doet vrijwilligerswerk in Slaaghwijk. Als sportleider begeleidt hij kinderen tijdens het sporten bij de sportkooi aan de Reigerhorst.
  • Seve de Maar: Is tijdens zijn revalidatie begonnen met het opruimen van vuil in de wijk. Dit doet hij nog steeds en zo zorgt hij voor minder zwerfafval in de buurt.
  • Nina Lehmacher: Spaart plastic doppen voor KNGF Geleidehonden en heeft hiervoor een actie opgezet op haar school.
  • Tessa Mariana de Booij, Nolwenn Elisa Breton, Morgane Marion Breton, Maud Flierman, Thijs Flierman, Floor Biermann en Valentijn Lagerveld: Laten voor een ernstig zieke buurvrouw haar oude hond uit. Hierdoor kan de hond bij de buurvrouw blijven en heeft dankzij de kinderen weer een sociaal netwerk.

Door het uitreiken van de Leidse Jeugdlintjes spreekt de gemeente Leiden waardering uit voor deze jongeren en hoopt dat zij een voorbeeld zijn voor anderen.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Marleen Damen over de uitreiking en met Shahroch Ramez, Azzaddine Abdi, Nina Lehmacher, Valentijn Lagerveld en Nolwenn Elisa Breton over hun Jeugdlintjes. Buurvrouw Nel vertelt over de kinderen die hond Bobby uitlaten.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×