Burgemeester Lenferink met de ambtsketen waarvan nu een extra exemplaar wordt vervaardigd. (Foto: Emile van Aelst).

Burgemeester Lenferink laat nieuwe ambtsketen maken

Burgemeester Lenferink laat op korte termijn een nieuwe ambtsketen maken. Dat antwoordde hij op een vraag tijdens het vragenuurtje van de politie waar hij deze week te gast was. De nieuwe keten wordt vrijwel zeker een kopie van de ambtsketen die de burgemeester momenteel gebruikt.

De ambtsketen die op de late avond van 2 oktober verloren ging werd vooral door de dames in het college als onprettig ervaren. Die keten was niet alleen zwaar, maar had ook scherpe punten die op het colbertje van de burgemeester weinig kwaad konden aanrichten, maar gedragen op een jurk of blouse door een van de vrouwelijke wethouders als ze als locoburgemeester optraden, prikte de punten er vaak dwars doorheen.

Burgemeester Lenferink met hoofdagent Paul Boogaard tijdens het vragenuurtje.

Van de keten die nu gebruikt wordt, zijn de mallen nog aanwezig en dus kan er relatief eenvoudig een extra exemplaar van gemaakt worden. Dat is ook goedkoper dan een replica van de in oktober verdwenen ambtsketen. Die zou tussen de 5.000 en de 8.000 euro gaan kosten.

 

Advertentie

Leiden Politiek ambtsketen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×