(Foto: Gemeente Leiden)

Inzameling voor nieuwe ambtsketen burgemeester

Leidenaar Enes Dedeić hoopt vijfduizend euro bij elkaar te halen via crowdfunding. Het geld is bedoeld voor een nieuwe ambtsketen voor burgemeester Lenferink die hem op de late avond van 2 oktober is verloren. De vinder, een vrouw die niet bekend wil worden, heeft zich gemeld en verklaard de keten weggegooid te hebben.

Arjan Lubach besteedde gisteravond in zijn programma Lubach op Zondag ook aandacht aan de vermissing.

Om de ambtsketen opnieuw te laten maken is een bedrag tussen de vijfduizend en achtduizend euro nodig. Dat vertelde de maker Ben van Helden van de verdwenen ambtsketen vorige week aan Sleutelstad. Van Helden liet studenten van zijn Academie voor Edelsmeden er aan werken. De tekeningen zijn er allemaal nog, dus een exacte kopie maken, is geen probleem.

Het loopt overigens nog geen storm met de inzameling die zondag van start ging. Er is nog geen enkele bijdrage gedaan.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij ambtsketen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×