(Foto: Regio15).

Alle paarden terug op Elza Hoeve na stalbrand

Melkveehouder Wilbert van der Post blikt aan het begin van het nieuwe jaar dankbaar terug op de stalbrand die zijn bedrijf op 27 december trof. Natuurlijk niet vanwege die brand, maar wel op de reacties die hij sindsdien kreeg en natuurlijk omdat er geen dieren zijn overleden of ernstig gewond zijn geraakt.

“Sinds gisteren zijn alle paarden weer thuis”, meldt Van der Post die naast zijn melkveehouderij ook een pension runt voor paarden. “Alle paarden waren gelukkig al vrij snel weer schoon op de longen. Twee paarden werden nog enkele dagen aan opgelopen brandwonden verzorgd, maar ook dat ziet er nu goed uit”, zegt een opgeluchte Van der Post die afgelopen week talloze reacties en steunbetuigingen kreeg.

“Hartverwarmend”, noemt Van der Post ook de vele reacties via de sociale media en de post, zoals deze tekening van een meisje.

Na de brand hebben veel mensen ook spullen gedoneerd voor de gedupeerde paardeneigenaren. Die zagen bij de brand al hun materialen in vlammen opgaan. Zadels, dekens, poetspullen, caps gingen verloren, maar werden de afgelopen dagen in grote hoeveelheden gedoneerd. “Er werden auto’s en zelfs trailers vol bij ons bezorgd”, zegt Van der Post die iedereen daarvoor erg wel bedanken. “Dan geldt trouwens ook voor alle mensen die op welke manier dan ook geholpen hebben tijdens en na de brand. Met name de overbuurman voor het bellen (een buurman zag de vlammen en waarschuwde Van der Post, red.), de buren die hielpen de paarden in andere stallen buiten te zetten en natuurlijk de hulpverleners die zeer snel ter plaatse waren”.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij elzabrand


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×