Alle paarden terug op Elza Hoeve na stalbrand

7

Melkveehouder Wilbert van der Post blikt aan het begin van het nieuwe jaar dankbaar terug op de stalbrand die zijn bedrijf op 27 december trof. Natuurlijk niet vanwege die brand, maar wel op de reacties die hij sindsdien kreeg en natuurlijk omdat er geen dieren zijn overleden of ernstig gewond zijn geraakt.

“Sinds gisteren zijn alle paarden weer thuis”, meldt Van der Post die naast zijn melkveehouderij ook een pension runt voor paarden. “Alle paarden waren gelukkig al vrij snel weer schoon op de longen. Twee paarden werden nog enkele dagen aan opgelopen brandwonden verzorgd, maar ook dat ziet er nu goed uit”, zegt een opgeluchte Van der Post die afgelopen week talloze reacties en steunbetuigingen kreeg.

“Hartverwarmend”, noemt Van der Post ook de vele reacties via de sociale media en de post, zoals deze tekening van een meisje.

Na de brand hebben veel mensen ook spullen gedoneerd voor de gedupeerde paardeneigenaren. Die zagen bij de brand al hun materialen in vlammen opgaan. Zadels, dekens, poetspullen, caps gingen verloren, maar werden de afgelopen dagen in grote hoeveelheden gedoneerd. “Er werden auto’s en zelfs trailers vol bij ons bezorgd”, zegt Van der Post die iedereen daarvoor erg wel bedanken. “Dan geldt trouwens ook voor alle mensen die op welke manier dan ook geholpen hebben tijdens en na de brand. Met name de overbuurman voor het bellen (een buurman zag de vlammen en waarschuwde Van der Post, red.), de buren die hielpen de paarden in andere stallen buiten te zetten en natuurlijk de hulpverleners die zeer snel ter plaatse waren”.

Delen
heropening sligro Leiden

7 reacties

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline