Vanavond besluit over omstreden woontoren Vijf Meilaan

Op de locatie van mboRijnland komt een torenflat van maximaal 70 meter hoog met ruim tweehonderd woningen en op de begane grond ruimte voor winkels en bedrijvigheid. Vanavond neemt de Leidse raad een besluit over de bouw. Dan wordt ook duidelijk hoeveel ruimte er nog is voor wijzigingen in het voorstel van bouwwethouder Spijker. Die ruimte lijkt beperkt.

Chris de Waard in gesprek met CDA-raadslid Roeland Storm over het plan voor een woontoren van 70 meter hoog in Leiden Zuid-West.

Het CDA komt in elk geval met een voorstel om iets aan de hoogte te doen, maar krijgt daarvoor weinig steun. In het collegeprogramma is juist vastgelegd dat op een beperkt aantal plekken in de stad ruimte is voor hoogbouw. Invalswegen als de Churchilllaan vallen daar onder en dus is deze locatie voor de politiek juist een aangewezen plek voor hoge woongebouwen.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Fleur Spijker van duurzame verstedelijking over de woontoren op de mboRijnland-locatie.

Advertentie

Leiden Politiek Sport De Premier


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×