Finish van Amina Maatoug (foto: Coen Schilderman)

Leidse atlete sleept weer nationale titel binnen op 800 meter

Amina Maatoug liep zaterdag in een tactische race naar een gouden medaille op de 800 meter bij de B-junioren. Met een goede eindsprint klopte Maatoug haar concurrentes overtuigend, haar tijd van 2.18.58 bleef ruim verwijderd van haar persoonlijk record dat ze deze winter al onder de 2.10 minuten had gebracht.

Nog twee andere junioren van Leiden Atletiek veroverden een medaille bij de Nederlandse kampioenschappen. Bij de A-junioren liep Aylan Menick 2.20.75 en haalde daarmee brons. De derde medaille was voor Lara Weghorst op de 400 meter. De B-juniore liep deze afstand indoor pas voor de tweede keer en dat resulteerde in een prima tijd van 58.21 en een derde plaats. Op de 60 meter horden werd Weghorst ook nog eens vijfde met een tijd van 8.91 seconde. Een vijfde plaats was er ook voor Thijs Houbiers op de 1500 meter bij de A-junioren.

Advertentie

Leiden Sport Amina Maatoug


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×