Peter Glasbeek (PvdA) werd met unanieme stemmen aanvaard als nieuwe wethouder voor Oegstgeest. (Foto: IJsbrand Terpstra).

Peter Glasbeek geïnstalleerd als nieuwe wethouder in Oegstgeest

In de gemeenteraad van Oegstgeest is Peter Glasbeek (PvdA) vanavond geïnstalleerd als nieuwe wethouder voor het dorp. De gemeenteraad verkoos hem unaniem tot opvolger van Huri Sahin die haar positie als wethouder twee maanden geleden per direct ter beschikking stelde. Glasbeek liet eerder weten uit te kijken naar het stevige takenpakket dat hem nu te wachten staat.Uitzondering

Omdat Glasbeek in Leiderdorp woont en niet van plan is om te verhuizen naar Oegstgeest, is er jaarlijks een uitzondering nodig voor het wonen buiten de gemeente waar hij werkzaam is. De raad stemde ook met die uitzondering unaniem in. “Ik vind het fijn dat deze wethouder uit de Leidse regio komt, daardoor is hij al bekend met de gang van zaken hier”, maakte Arne-Jan Vos (D66) nog van de gelegenheid gebruik om Glasbeek welkom te heten.


IJsbrand Terpstra in gesprek met de net geïnstalleerde nieuwe wethouder Peter Glasbeek

Taken
De precieze taken die Glasbeek op zich gaat nemen zullen binnenkort in het College van B en W worden besproken. Voor het grootste deel zal hij het takenpakket van Sahin overnemen (Ruimtelijke Ordening en Duurzaamheid), maar tegelijkertijd met de benoeming van Glasbeek is ook de aanstelling van wethouder Jan Nieuwenhuis uitgebreid met 0,1 fte. Daarmee kan het voormalige takenpakket van Sahin, dat over het algemeen als pittig werd beschouwd, iets beter worden verdeeld binnen het college.

Oegstgeest Politiek glasbeek sahin


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×