Meelfabriek trekt deel beschadigde gevel opnieuw op

De te restaureren gevel waar vanmorgen een deel van is losgeraakt en waarbij een bouwvakker zwaargewond raakte, wordt deels gesloopt en opnieuw opgebouwd. Dat laat een woordvoerder van de Meelfabriek weten. “Onze eerste prioriteit ligt bij het slachtoffer en het veiligstellen van de situatie”, meldt Patty Beuk van de Meelfabriek. “In overleg met bouw- en woningtoezicht en de arbeidsinspectie is een gedeelte van het terrein en het gebouw afgezet. De werkzaamheden buiten de veiligheidszone worden morgen weer opgepakt”.

 

Vanochtend om 10.00 uur raakte aan de zuidgevel van het Molen-Riffellokaal een gedeelte van de gemetselde dakrand los. Dat viel naar beneden en raakte een medewerker die aan het werk was op de eerste verdieping. In tegenstelling tot berichten van eerder vandaag ging het om een veel kleiner stuk gevel dan eerder gemeld. Volgens Beuk gaat het om een stuk van tweeënhalf bij drie meter.

112 Sleutelstad Leiden Meelfabriek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×