Wat valt er te kiezen bij het waterschap? Klimaatadaptatie (aflevering 2)

Op 20 maart gaan we naar de stembus voor de waterschapsverkiezingen. In de Leidse regio wordt gestemd voor het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland. In deze serie gaan we in gesprek met zes lijsttrekkers over wat er te kiezen is. Tot en met 17 maart verschijnt er iedere dag een nieuwe aflevering.

Aflevering 2: Klimaatverandering. (Video: Chris Aalberts en Reanne van Kleef).

In de tweede aflevering gaat het om klimaatadaptatie: het klimaat verandert, er is vaker droogte en er zijn vaker stortbuien. Inwoners kunnen dat steeds vaker zelf merken. Wat moet het waterschap doen aan deze situatie? Alle partijen willen zich aan deze nieuwe werkelijkheid aanpassen: door burgers zelf in actie te laten komen, door voldoende waterbergingen te bouwen en door met andere overheden samen te werken.

Volgende aflevering: Duurzaamheid.

Deze productie is tot stand gekomen met steun van het Leids Mediafonds.

Leiden Politiek waterschap2019


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×