De Leidse brandweer reed afgelopen jaar mee in de Grote Optocht met hun winnende ontwerp.

Vierde Praalwagenontwerpwedstrijd in teken van Jonge Rembrandt

Voor de vierde keer organiseert de 3 October Vereeniging een Praalwagenontwerpwedstrijd voor de Grote Optocht. Vriendenclubs, collega’s, families, straten, wijken, verenigingen, scholen en andere gezelschappen worden uitgenodigd om een ontwerp te maken voor een Praalwagen op 3 oktober 2019. Het winnende ontwerp wordt écht uitgevoerd en rijdt tijdens Leidens Ontzet in de Grote Optocht mee.

Een geschikte inzending bestaat uit een tekening op maximaal A3-formaat en een schriftelijke omschrijving van de praalwagen en de daarbij behorende figuranten. Je mag ook een foto van een ontwerp of maquette insturen. Hoe uitgebreider en gedetailleerder je ontwerp, hoe meer kans je hebt om te winnen. Inschrijven kan tot en met 23 april 2019.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Annette Los van 3 Octobervereeniging.

Jonge Rembrandt
De 3 October Vereeniging draagt de Praalwagenontwerpwedstrijd dit jaar op aan één van Leidens beroemdste zonen: Rembrandt. In Leiden stond zijn wieg en in onze stad ontwikkelde hij zich tot de beroemde schilder die hij later zou worden. Daarmee sluit de Praalwagenontwerpwedstrijd van de 3 October Vereeniging aan bij het Rembrandtjaar 2019.

Tijdens de jaarvergadering van de 3 October Vereeniging op 10 mei zal de winnaar van de Praalwagenontwerpwedstrijd bekend worden gemaakt. Vorig won de Leidse brandweer deze wedstrijd met een praalwagen die de Leidse stadhuisbrand van 1929 als onderwerp had.

Advertentie

Cultuur Leiden leidensontzet2019


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×