(Foto's: Sleutelstad / Reanne van Kleef).

Joppenszprijzen uitgereikt aan winnaars Taptoe 2019

De Joppenszprijzen zijn uitgereikt aan de drie winnaars van de Taptoe 2019. Dat gebeurde woensdagavond tijdens Sportpunt71 bij TPC Unicum. De Leidse Ren- en Toervereniging Swift werd eerste, Gymsport Leiden tweede en Jeugdcircus Miloco werd derde. Alle winnaars kregen een geldprijs ter ondersteuning van hun vereniging.


Frans van Rijn en Dick Tensen van Swift over 1e plaats Joppenszprijzen.

De Taptoe heeft ieder jaar hetzelfde thema: een lint van licht. Dat is dan ook één van de belangrijkste criteria waar de jury op let. Het 100-jarige Swift had zich dit jaar extra uitgeleefd door naast mooi verlichte fietsen, ook LEDlampjes in maarliefst 100 ballonnen te proppen.


Nancy Schroemgens en Roland Slegtenhorst van Gymsport Leiden over 2e plaats Joppenszprijzen.

Voor het jonge Gymsport Leiden was het pas de derde keer dat er werd meegelopen met de Taptoe en gelijk ook de derde keer dat de vereniging in de prijzen viel. Naast de massale opkomst van 450 leden, was ook de levende Rembrandt die ze met eigen sporters hadden gemaakt indrukwekkend.

Jeugdcircus Miloco sprong in het oog door de mooie circuskunsten die werden verricht en de uitgebreide aankleding.


Jeroen van Ede van jeugdcircus Miloco over 3e plaats Joppenszprijzen.

Dit jaar werd er ook extra op veiligheid gelet. Zo werden de verenigingen opgeroepen om geordend naar de Kaasmarkt te komen, tijdens de Taptoe zelf netjes te lopen en per vereniging twee vertegenwoordigers aan te wijzen. Deze begeleiders kregen een aanvoerdersband om en werden verzameld in een appgroep. Volgens commissarissen Bertram Wesselman en Martin Vreeken van de Taptoecommissie was dat laatste punt zeer geslaagd en zeker iets om volgend jaar mee verder te gaan.


Commissarissen Bertram Wesselman en Martin Vreeken over uitreiking Jopenszprijzen.


Kijk hier de Taptoe 2019 nog een keer terug. 

Advertentie

Leiden Sport leidensontzet2019 taptoe


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×