De waarnemend burgemeester verhuist over anderhalf jaar naar Voorschoten. (Archieffoto: Chris de Waard).

Waarnemend burgemeester Pauline Bouvy-Koene koopt huis in Voorschoten

De waarnemend burgemeester van Voorschoten Pauline Bouvy-Koene heeft onlangs een huis gekocht in ‘haar’ dorp. Hoewel ze de taak als burgervader van Voorschoten al sinds 2016 vervult, woonde ze tot nu toe nog in Geervliet. De koop van een huis in de Roosenhorst versterkt de vermoedens dat Bouvy-Koene van plan is om te solliciteren voor de benoeming tot kroonbenoemde burgemeester. De sollicitaties voor die functie openen binnenkort, wanneer de raad en de vertrouwenscommissie klaar zijn met de profielschets voor de nieuwe burgemeester.

Bouvy-Koene maakt haar verhuizing bekend omdat ze ‘indianenverhalen’ uit de wereld wil hebben. Ze ving in het dorp op dat de gemeente Voorschoten een burgemeesterswoning gekocht zou hebben. Ze ontkent dat tijdens een maandelijks persmoment ten stelligste. Ze noemt de koop van haar huis in Roosenhorst een privé aangelegenheid waar de gemeente niks te maken heeft.  Haar nieuwe woning in Voorschoten wordt overigens pas over anderhalf jaar opgeleverd.

Voorkeur 
Dat Pauline Bouvy-Koene burgemeester wil blijven van Voorschoten is een publiek geheim. Haar collega’s uit het College van B en W gaven eind vorig jaar al stuk voor stuk aan te hopen dat de huidige waarnemer zal solliciteren. Ook met de gemeenteraad zijn de relaties goed, waardoor de kans groot is dat er een duidelijke voorkeur wordt opgenomen in de begeleidende brief bij de profielschets die afgelopen week werd opgesteld.

Roddels 
Bouvy-Koene zelf wil nog weinig loslaten over haar toekomst in Voorschoten. Ze laat weten ‘de profielschets met interesse af te wachten’ en als die bij haar past ‘zeker te overwegen om te solliciteren’. Dat ze op termijn naar het dorp verhuist, wakkert de roddels over een blijvende toekomst in het dorp wel aan. Maar pas wanneer de sollicitaties voor de nieuwe kroonbenoemde burgemeester sluiten, zal bekend worden of ze deze verwachting waar zal maken.

Advertentie

Politiek Voorschoten Burgemeester Koene


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×