(Foto: Gemeente Voorschoten).

Gemeente Voorschoten op zoek naar kroonbenoemde burgemeester

Gisteravond heeft de gemeenteraad van Voorschoten een vertrouwenscommissie ingesteld die zich gaat bezighouden met de procedure om tot een Kroonbenoemde burgemeester voor het dorp te komen. De vertrouwenscommissie zal de komende weken gebruiken voor het opstellen van een profielschets en het raadplegen van inwoners hierover.

Op 13 mei zal de gemeenteraad die profielschets  in overleg met de Commissaris van de Koning, Jaap Smit, vaststellen. Smit zal daarbij ook aanwezig zijn. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad nog voor de zomervakantie een aanbeveling voor een te benoemen kandidaat doet.

“Hoewel de gebruikelijke open procedure wordt gevolgd en iedereen kan solliciteren, zal de huidig waarnemend burgemeester Pauline Bouvy-Koene van harte worden uitgenodigd om te solliciteren”, aldus Sjoerd van den Dool die als fractievoorzitter van de grootste partij ook tot voorzitter van de vertrouwenscommissie is gekozen. De gemeenteraad zal de uitnodiging aan Bouvy-Koene nadrukkelijk doen in de vergadering van 13 mei. Direct nadat de profielschets is vastgesteld.

Koene zelf heeft tot nu toe steeds gezegd pas te besluiten of ze gaat solliciteren als de profielschets is vastgesteld. Formeel klopt dat natuurlijk, maar het is een publiek geheim dat Voorschoten haar graag ziet blijven en dat die liefde wederzijds is. Dat blijft ook uit het feit dat ze recent een woning heeft gekocht in Voorschoten.

Meer informatie over de procedure staat op www.voorschoten.nl/deburgemeester.

Politiek Voorschoten Burgemeester Koene


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×