Raadslid Marleen Persoon (links) verlaat de fractie van Ons Voorschoten en gaat verder als Voorschoten Lokaal. (Foto: Chris de Waard).

Raadslid Marleen Persoon stapt uit ONS Voorschoten en gaat door als Voorschoten Lokaal

Verschil van mening over steeds meer inhoudelijke onderwerpen met de overige fractieleden van ONS Voorschoten. Dat is de reden dat raadslid Marleen Persoon uit de partij stapt. Haar zetel neemt ze mee. “Ik stond vorig jaar als tweede vrouw op op lijst op een lage plek en ben toen alsnog met voorkeurstemmen gekozen”, verdedigt Persoon haar besluit om zelfstandig verder te gaan. “Er hebben meer dan tweehonderd mensen op me gestemd”. Een naam heeft ze ook al: Voorschoten Lokaal. En een speerpunt: de maximumsnelheid in zijstraten van doorgaande wegen in het dorp moet terug naar dertig kilometer per uur.

Persoon wil met haar eigen partij een echt lokaal geluid laten horen. “Dat lukte niet bij ONS Voorschoten. De fractie stemt braaf mee met de coalitie, terwijl je juist als oppositiepartij een eigen geluid kunt laten horen”, zegt Persoon die als voorbeeld het percentage sociale woningbouw noemt. “Ik wilde vorige week meestemmen met de PvdA en de SP voor dertig procent sociale woningbouw, maar dat wilde de fractie niet. Nu kreeg in deze week te horen dat ik vanavond mijn eigen portefeuille niet zou mogen behartigen. Dat was de druppel.”

‘Een échte partij’
Persoon wil van Voorschoten Lokaal een echte lokale partij maken. “Met en voor de mensen. Een echte partij, met een bestuur”, zegt Persoon. ONS Voorschoten doekte die partij onlangs op en ging zonder leden verder als politieke beweging. Mensen heeft Persoon nog niet voor haar nieuwe partij. “Dat kan ook niet in twee dagen”, zo laat ze weten. Maar ze hoopt wel dat zich dorpsgenoten bij haar melden om bijvoorbeeld als commissielid actief te worden. Haar echtgenoot Hans Rasch, tot een jaar geleden wethouder voor ONS Voorschoten, is daarvoor niet in beeld. “Hans heeft echt afscheid van de politiek genomen.”

Zie ook de reactie van ONS Voorschoten: ONS Voorschoten: “Nog meer fracties is slecht voor de politiek”

Politiek Voorschoten Voorschoten Lokaal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×