De Peurbakkentocht is het jaarlijkse hoogtepunt van Stadsfestival de Lakenfeesten.

Leidse Lakenfeesten verder als stadsfestival

De Lakenfeesten die jaarlijks eind juni worden gehouden, moeten meer een vier dagen durend stadsfestival worden waarbij de verschillende onderdelen meer met elkaar verbonden worden. Daar wil de met ingang van dit jaar sterk uitgebreide organisatie de komende jaren naar toe werken. Voor die organisatie tekenen dit jaar naast Nilles Raken ook Daaf Sloos, Mels Hartman, Monique IJsselsteijn en Eveline van Boxel. Dit weekeinde is ook de nieuwe website gelanceerd.

Chris de Waard in gesprek met Nilles Raken over Stadsfestival de Lakenfeesten.

Inhoudelijk blijft Stadsfestival de Lakenfeesten vooral een feest der herkenning met populaire onderdelen als de Drakenbootraces, de Peurbakkentocht, het Gouden Pet straatmuzikantenconcours en het Leids Bierfestival. Ook de samenwerking met Leiden Culinair dat in dezelfde periode weer wordt gehouden op de Lammermarkt blijft bestaan.

 

 

Van bak herrie terug naar originele peurbak
Niet alles blijft hetzelfde. Als het aan het organisatoren ligt wordt de komende jaren de verbinding met het verleden weer meer gezocht. Naar het textielverleden van Leiden bijvoorbeeld. Ook moet met name de Peurbakkentocht weer meer terug naar de oorspronkelijke bedoeling. Van een bak herrie naar een kleurrijke zelfbouw peurbak of toch minimaal naar een creatief versierde boot of sloep in plaats van een varende tap met een paar ballonnen en vooral veel decibellen. “Als iedereen meer rekening met elkaar houdt, komen alle deelnemers ook beter tot hun recht”, zegt Nilles Raken die hoopt dat een dringende oproep voldoende zal zijn op de mentaliteitsverandering in gang te zetten. “We zijn niet zo van het verbieden, maar we willen deze verandering wel echt heel graag”.

De organisatie bestaat dit jaar uit Daaf Sloos, Nilles Raken, Monique IJsselsteijn, Eveline van Boxel en Mels Hartman,.

Programmering
Stadsfestival de Lakenfeesten wordt dit jaar gehouden van 27 tot en meet 30 juni. Het hele programma staat op www.lakenfeesten.nl/programma.

Cultuur Leiden Lakenfeesten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×