Een auto gaat in vlammen op op het Morssingelterrein.

CDA Leiden wil maatregelen tegen serie autobranden

Na een serie van alweer vijf autobranden in ongeveer anderhalve week tijd is voor het CDA Leiden de maat vol. De partij wil dat er maatregelen worden genomen om meer branden te voorkomen en de daders op te sporen. Over de golf van autobranden in Leiden heeft raadslid Josine Heijnen daarom een aantal vragen aan het college gesteld. “We maken ons zorgen over de veiligheid van omwonenden, de schade aan publiek- en privébezit en de zorgwekkend hoge frequentie waarin de branden plaatsvinden”, schrijft Heijnen.

Zo wil Heijnen weten of het onderzoek naar de toedracht van de branden al resultaat heeft opgeleverd. “Is inmiddels bekend of alle autobranden aangestoken zijn of dat er andere oorzaken ten grondslag lagen aan de branden?” Ook vraagt ze zich af of de uitgebrande auto’s bewust gekozen zijn en of de verschillende branden met elkaar in verband staan. Verder vraagt Heijnen zich af of de daders al in beeld zijn bij de politie. “Zijn er aanwijzingen richting een dader of groep daders?”

Verder vraagt het CDA of er preventieve maatregelen genomen zijn of worden om verdere autobranden te voorkomen. Bijvoorbeeld meer surveillance of cameratoezicht, en of mensen zelf voorzorgsmaatregelen kunnen nemen.

Vorige week brandde een auto in de Agrippinastraat uit. Eerder vielen auto’s op het Morssingelterrein, de Frederik van Eedenlaan en Peppelrode ten prooi aan de vlammen.

112 Sleutelstad Leiden Politiek autobrand2019


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×