(Foto: AS Media).

Gemeente en politie met lege handen in strijd tegen autobranden

In de periode eind april, begin mei van dit jaar werden kort na elkaar meerdere auto’s in brand gestoken in Leiden. Reden voor CDA-raadslid Josine Heijnen om het college van burgemeester en wethouders te vragen of de gemeente maatregelen kan nemen om de veiligheid van omwonenden te waarborgen en schade aan eigendommen te voorkomen. Het korte antwoord is nee.

De politie heeft de autobranden in onderzoek en zolang dat niet is afgerond kan of wil de gemeente niets zeggen over de oorzaken van de branden en ook niet of bekend is of het gaat om willekeurig gekozen auto’s of doelgerichte acties. “De politie geeft aan dat er geen aanwijzingen zijn dat de branden door dezelfde persoon of personen zijn aangestoken,” is het enige dat het college erover kwijt wil.

De preventieve maatregelen waar het CDA om vraagt, zijn ook niet goed te nemen. “De branden hebben plaatsgevonden op verschillende locaties in Leiden. Gerichte surveillance of cameratoezicht hebben dus geen zin,” aldus het stadsbestuur dat de vragen gisteren beantwoordde. Wel is het van belang dat inwoners hun ogen en oren goed open houden en verdachte situaties bij de politie melden. “Maar dat geldt altijd,” weet het college.

112 Sleutelstad Leiden Politiek autobrand2019


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×