Gemeente en politie met lege handen in strijd tegen autobranden

3

In de periode eind april, begin mei van dit jaar werden kort na elkaar meerdere auto’s in brand gestoken in Leiden. Reden voor CDA-raadslid Josine Heijnen om het college van burgemeester en wethouders te vragen of de gemeente maatregelen kan nemen om de veiligheid van omwonenden te waarborgen en schade aan eigendommen te voorkomen. Het korte antwoord is nee.

De politie heeft de autobranden in onderzoek en zolang dat niet is afgerond kan of wil de gemeente niets zeggen over de oorzaken van de branden en ook niet of bekend is of het gaat om willekeurig gekozen auto’s of doelgerichte acties. “De politie geeft aan dat er geen aanwijzingen zijn dat de branden door dezelfde persoon of personen zijn aangestoken,” is het enige dat het college erover kwijt wil.

De preventieve maatregelen waar het CDA om vraagt, zijn ook niet goed te nemen. “De branden hebben plaatsgevonden op verschillende locaties in Leiden. Gerichte surveillance of cameratoezicht hebben dus geen zin,” aldus het stadsbestuur dat de vragen gisteren beantwoordde. Wel is het van belang dat inwoners hun ogen en oren goed open houden en verdachte situaties bij de politie melden. “Maar dat geldt altijd,” weet het college.

Delen

3 reacties

 1. Marcellus_B op

  Gezocht:
  – persoon M/V
  – maakt nachtelijke wandelingen en/of woont alleen
  – lidmaatschap van GroenLinks of PvdD
  – heeft binnen die partij contacten met de terroristische kliek rond dhr. W. Duyvendak (GroenLinks) of mw. E. Ouwehand (PvdD)

 2. Ik heb een camera geïnstalleerd, dat moeten veel meer mensen doen. Zo komen dit soort lafbekken tenminste in beeld want overdag schijten ze in hun broek om wat uit te vreten.

  • Marcellus_B op

   Op het moment dat je een camera gericht hebt op de openbare weg en de beelden opslaat (wat hier allemaal wel het geval zal zijn) ben je zelf ook bezig een strafbaar feit te plegen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline