Ramses Shaffy woonde als kind in Leiden. Achter het station in het Terweepark waar toen nog huizen stonden.

Ruim 9.000 euro opgehaald voor kunstwerk Ramses Shaffy: crowdfunding geslaagd

In het Terweepark tussen Leiden Centraal en het LUMC-terrein komt een eerbetoon aan Ramses Shaffy. Vanmorgen werd de crowdfunding waarmee de 9.000 euro bijeen moest worden gehaald die nodig is voor het metershoge kunstwerk ‘Hoog Sammy’ succesvol afgesloten. Of eigenlijk niet laat Peter van der Geer weten. Hij is een van de initiatiefnemers voor de plaatsing van het werk van de Leidse kunstenaar Janine Melai. “We zullen doorgaan!”. Ramses Shaffy bracht in Leiden zijn jeugd door bij een pleeggezin, de familie Snellen.

Janine Melai over het kunstwerk: “Het zijn twee taps toelopende pijlers in cortenstaal die staan voor de steunpilaren Roos en Herman Snellen. Ze reiken als armen omhoog en dragen tegen de blauwe lucht de uitgestanste tekst ‘Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy’, die ’s nachts wordt verlicht.’

Rondom het monument heeft Melai op 65 stenen Ramses’ woorden ‘Hier lag de schoonheid en de basis van mijn leven’ gebeiteld. Onder elke steen zit een verhaal. Voor het kunstwerk brachten tot nu toe 181 donateurs 9.022 euro bijeen. Op 15 juni wordt het onthuld.

Advertentie

Cultuur Leiden Ramses Shaffy


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×