Tijdslot op Kiss&Ride bij Leiden Centraal

Wie iemand met de auto wil afhalen van station Leiden Centraal zal binnenkort beter moeten inschatten hoe laat de trein aankomt. De kiss&ride op de middenberm achter het station is al een tijd bron van klachten en ook de Leidse raadsleden hebben zich er al meerdere keren over gebogen. Met resultaat dit keer. Er wordt paal en perk gesteld aan het lang parkeren op die plek, zo vertelde wethouder Martine Leewis de leden van de raadscommissie Leefbaarheid en Bereikbaarheid afgelopen avond.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Martine Leewis over de aanpassing van de kiss&ride bij Leiden Centraal.

Mogen automobilisten hun voertuig nu nog veertig minuten op de afhaalplek laten staan, nog voor de zomer wordt die tijd ingeperkt tot tien minuten. Dat zou de verkeersveiligheid ten goede moeten komen, zo denkt Leewis die ook beloofde dat de al eerder toegezegde plantenbakken op korte termijn ook worden geplaatst. Die moeten een veilige afscheiding vormen tussen de auto’s en de oversteekplaats en ook voorkomen dat auto’s de middenberm gebruiken als ophaal en afzetplek. Dat dient volgens Leewis voortaan te gebeuren in de parkeervakken naast het Terweepark.

Leiden Politiek kiss-rideCS


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×