Het Indoor Sportcentrum dat de verouderde Vijf Meihal moet gaan vervangen. (Impressie: Gemeente Leiden).

College neemt uitvoeringsbesluit Indoor Sportcentrum

Na de zomer buigt de Leidse gemeenteraad zich over het uitvoeringsbesluit dat het college van b en w gisteren heeft genomen voor de realisatie van het Indoor Sportcentrum dat wordt gerealiseerd aan de Boshuizerkade. In het complex komen een topsporthal met tweeduizend bezoekersplaatsen en een breedtesporthal met tweehonderd plekken voor toeschouwers. In totaal is er met het project een bedrag gemoeid van 22.893.502 euro.

Chris de waard in gesprek met sportwethouder Paul Dirkse over het uitvoeringsbesluit voor het Indoor Sportcentrum.

FC Boshuizen verhuist naar de andere kant van Sportpark Boshuizen en gaat op het achterste veld spelen. (Foto: Chris de Waard).

Het sportcentrum komt op de plek van het hoofdveld van FC Boshuizen en gaat ruimte bieden aan tal van Leidse sportverenigingen. ZZ Leiden Basketball gaat de topsporthal gebruiken in combinatie met een ruimte voor de businessclub die niet permanent wordt gehuurd, maar alleen op de wedstrijddagen. Ook krijgt de eredivisiebasketballclub enkele kantoren in het nieuwe sportcentrum, waar verder een fysiotherapiepraktijk de deuren zal openen.

Het Indoor Sportcentrum krijgt net als het nieuwe te bouwen gecombineerde binnenbad en ijshal op Sportpark de Vliet een eigen pachter voor de horeca. De clubs krijgen ook hier geen eigen ruimtes, maar kunnen gebruik maken van multifunctionele ruimtes op de momenten dat ze aanwezig zijn.

Onderwijs
Naast de sportclubs gaan ook twee scholen gebruik maken van het Indoor Sportcentrum. De leerlingen van topsportschool Leonardo die nieuwbouw aan de Telderskade tegenover het indoor sportcentrum krijgt, gaan gebruik maken van de zalen en ook mboRijnland heeft inmiddels met de gemeente afgesproken om het sportcentrum te gaan gebruiken.

Gymsport Leiden
Voor Gymsport Leiden wordt over enkele jaren door de gemeente een ruimte gezocht voor materiaalopslag. De club moet te zijner tijd het tijdelijke onderkomen bij de 3 Octoberhal verlaten omdat dat complex gesloopt gaat worden. De gemeenteraad drong er bij het college eerder op aan om tegen die tijd te zorgen voor een passende nieuwe ruimte.

 

Leiden Politiek Sport Topsporthal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×