Vanavond inloopavond 206 studentenwoningen in Statenhof

6

Het kantoorpand Statenhof aan de Reaal 1-6 in Leiderdorp staat al jaren zo goed als leeg en eerdere initiatieven van verschillende partijen om er woningen in te realiseren zijn in het verleden stukgelopen op het parkeervraagstuk. Nu ligt er een plan dat wel kans van slagen biedt. City Stone Group B.V. wil het kantoorpand ombouwen naar een wooncomplex voor studentenhuisvesting. Daarvoor zijn veel minder parkeerplekken nodig.

Het college van burgemeester en wethouders van Leiderdorp vinden het plan om de Statenhof te transformeren naar 206 studentenwoningen een passende oplossing en wil eraan meewerken. Vanavond houdt de gemeente een informatiebijeenkomst over de plannen in het atrium van het gemeentehuis. Tijdens de inloopavond die wordt gehouden van 17.30 uur tot 19.30 uur kan iedereen zich laten informeren over de plannen.

Delen

6 reacties

 1. Dominique Hoogervorst

  Hoezo dat???
  Hoeveel universiteiten zitten er in Leiderdorp ?????
  Precies 0
  Hoeveel ouderen telt het dorp???
  Juist heel veel ( zie het winkelhof maar met 4 opticiens)
  Wat is dus gezien het dorp wijzer??????

  Iig 200 studenten in t winkelcentrum van een dorp zonder hogeschool

  • Zulke oude kantoorpanden kunnen niet (betaalbaar) worden verbouwd naar de gewenste standaarden voor ouderen/gezinnen. Studentenwoningen kunnen nu eenmaal doen met een lagere (minder luxe) standaard, omdat het maar voor een paar jaar is.

  • Dus alle leiderdorpers hebben hun studie of werk in Leiderdorp?? Wat een domme reactie zeg..

Je bent nu offline