Wethouder Joosten bij de impressies die de ontwikkelaar vanavond toonde aan de bezoekers van de inloopbijeenkomst. (Foto's: Chris de Waard).

Studentenstudio's Statenhof mogelijk al in september 2020 klaar

De 206 studio’s voor met name internationale studenten die de City Stone Group gaat bouwen in de leeegstaande kantoorkolos Statenhof aan de Reaal in Leiderdorp kunnen mogelijk al over iets meer dan een jaar worden betrokken. Dat zei wethouder Willem Joosten vanavond tijdens de inloopbijeenkomst in het Leiderdorpse gemeentehuis.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Willem Joosten over de transformatie van de Statenhof.

Joosten verwacht weinig tegenstand over het plan, zeker omdat er eigenlijk geen alternatieven zijn. Door de ligging en de zeer beperkte mogelijkheden om in de omgeving te parkeren, is deze bestemming in zijn ogen de enige die kan en daar zou hij best eens gelijk in kunnen hebben. De parkeernorm van 1,1 voor sociale huurwoningen betekent voor 206 wooneenheden 227 parkeerplaatsen. Voor senioren- of starterswoningen is de parkeernorm zelfs 1.4. Maar die plekken zijn er bij lange na niet. Zelfs aan de lage parkeernorm van 0,6 die geldt voor zorgwoningen kan niet worden voldaan.

Voor studentenwoningen is de geldende parkeernorm 0,16 en voor de 206 units komt het aantal parkeerplaatsen daarmee op 33. En dat kan wel, want de ontwikkelaar heeft voor die plekken een overeenkomst gesloten met eigenaar Wereldhave van  Winkelhof die zo’n beperkt aantal plaatsen wel over heeft in de parkeergarage onder het winkelcentrum.

Statenhof volledig gestript
Om de leegstaande kantoren geschikt te maken voor bewoning, wordt het gebouw volledig gestript. “Van binnen gaat alles er uit en ook de kozijnen worden allemaal verwijderd. Eigenlijk blijft alleen het casco staan,” weet wethouder Joosten. Alle 206 wooneenheden krijgen eigen voorzieningen. Dat betekent dat alle bewoners straks een eigen keuken, douche en toilet hebben.

Leiderdorp Politiek transformatiestatenhof


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×