(Foto's: Chris de Waard).

Hernieuwde zoektocht locatie tijdelijke woonunits start na de zomer

In september gaat de gemeente opnieuw op zoek naar de beste plek om de zestien tijdelijke woningen die nu nog langs de Sumatrastraat staan heen te verplaatsen. Daarbij worden achttien eerder onderzochte plekken opnieuw bekeken, maar sluit wethouder Damen niet uit dat er ook nieuwe locaties worden onderzocht. “Ik merk ook zelf dat als ik door de stad fiets ik steeds denk ‘zou het hier niet kunnen’,” zei de wethouder eerder deze week toen ze bekendmaakte haar besluit te heroverwegen om de wooneenheden naar de Vijf Meilaan te verplaatsen.

De achttien eerder onderzochte locaties. Nummer 11 is de Vijf Meilaan, de huidige plek aan de Sumatrastraat is in de buurt van 1-3. Nummers 8 en 9 is de omgeving van het caravanveldje aan de Evertsenstraat.

De omwonenden, vooral de bewoners van de flat in de Valeriusstraat waar de woonunits eerder gepland warden, zijn opgelucht dat het plan wordt heroverwogen. Hoewel dat formeel niet betekent dat de tijdelijke woningen zeker ergens anders worden geplaatst, gaat iedereen er vanuit dat de Vijf Meilaan niet meer in beeld is.

Leiden Politiek valeriusstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×