De Lichte mannen dubbelvier werd tweede op het EK. (Foto: Susanne Ottenheym Photography).

Acht Leidenaren actief op WK roeien

Acht Leidse roeiers zijn vanaf komende zondag actief op het WK roeien in Linz-Ottensheim in Oostenrijk. Het WK duurt tot en met zondag 1 september. De boten kunnen zich tijdens het toernooi ook kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2020. Om zich te plaatsen moeten de Nederlandse boten zesde worden en de Achten zelfs vijfde. Het evenement is live te volgen via World Rowing.

Annika van der Meer (Njord)
Van der Meer komt uit in de Paraskiff (PR2W1x) en de Paramixed dubbeltwee (PR2Mix2x) en is een serieuze medaillekandidaat. Samen met haar partner Corné de Koning is ze ook dit seizoen weer oppermachtig in de dubbeltwee. Ze wonnen elke wedstrijd waar ze aan meededen. In de skiff wordt Van der Meer ook steeds sterker en ook in deze boot strijdt ze voor eremetaal. De Paramixed dubbeltwee is een Olympisch nummer, de Paraskiff is dat niet.

Nicole Beukers (Njord)
Beukers keert terug na een hardnekkige rugblessure en mag meteen weer plaats nemen in haar vertrouwde Vrouwen dubbelvier (W4x). Met die boot won ze in 2016 het Olympisch zilver en werd ze in 2017 wereldkampioen. Vorig jaar moest ze op het WK genoegen nemen met brons.

Stef Broenink (Njord)
Broenink komt uit in de Skiff (M1x). In diezelfde boot verraste hij tijdens het EK met een zilveren medaille die nét geen goud werd. Nu mag hij in de Skiff een gooi doen naar de wereldtitel.

Boudewijn Röell (Asopos de Vliet)
Röell begon dit seizoen in de Holland Acht, waar hij in 2016 een olympische bronzen medaille mee won en dit seizoen brons pakte op het EK. Na een nieuwe selectieronde verloor hij zijn plek in de Acht, maar hij bleef wel bij het Nederlands team en roeit nu in de Vier zonder (M4-). Het is de eerste wedstrijd in deze samenstelling en het is nog niet te voorspellen of er medaillekansen zijn.

Mieke Wilms (Njord)
Vorig jaar roeide Wilms nog naar het zilver op het EK onder 23, dit jaar is ze regelmatig in de senioren Vrouwen Acht te vinden (W8+). Daarin won ze tijdens World Cup I goud.

Karolien Florijn (Die Leythe)
De Vrouwen vier zonder (W4-) met Florijn als vaste waarde, lijkt dit jaar onverslaanbaar. Naast de winst van de regatta van Henley werd ze ook Europees kampioen.

Ward van Zeijl en Bart Lukkes (Asopos de Vliet)
Van Zeijl en Lukkes laten met hun prestaties in de Lichte mannen dubbelvier (LM4x) aan de roeibond zien dat het lichte mannen roeien zeker de moeite waard is om tijd en geld in te stoppen. Op het EK werden ze tweede en op de laatste World Cup zelfs eerste. De Lichte dubbelvier is niet Olympisch, maar de Dubbeltwee wel. Met een goede prestatie op dit WK kunnen ze weer verder werken aan hun Olympische traject in de Dubbeltwee.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×