Het gebouw van de voormalige Levensstroom Gemeente in Leiderdorp. (Foto: Wikimedia).

GodCentre wil gebouw Levensstroom Gemeente kopen

“Red de Levensstroom van de sloop!” Onder die noemer start GODcentre een crowdfundingactie om het voormalige kerkgebouw van de Levensstroom aan de Elisabethhof in Leiderdorp aan te kopen. Daarvoor is in eerste instantie drie miljoen euro nodig. Daarvan is zo’n vijf ton inmiddels binnen.

“Het gebouw dreigt te worden gesloopt en daarmee haar bestemming als kerk te verliezen”, zegt voorganger Arno van der Knaap die voor de verhuizing van de Lammenschansweg in Leiden naar de Moeder Godskerk in Voorschoten ook al eens de mogelijkheden verkende om het kerkgebouw in Leiderdorp voor zijn organisatie aan te kopen. “We willen er alles aan doen om dit gebouw als kerk te behouden. Als GODcentre komen we aan alle kanten ruimte tekort. We hebben echt een nieuw en groter gebouw nodig.

Het oude Levensstroomgebouw is bestemd als onderkomen voor een kerk zoals die van ons en ideaal geschikt voor alle activiteiten die wij organiseren”, zegt Van der Knaap die al een tijdje op zoek is naar een groter gebouw. GODcentre telt inmiddels meer dan 600 gemeenteleden en heeft naast een zaal voor de kerkdiensten ook aparte ruimtes nodig voor kantoren, bijeenkomsten van de kinderkerk, tieners,  jongeren en senioren. “Daarnaast is ruimte nodig voor diverse trainingen die we verzorgen en voor een Bijbelschool waar jaarlijks meer dan 100 studenten aan deelnemen. Het  Levensstroom gebouw past als een handschoen voor al deze activiteiten.”

Bij de bouw van De Levensstroom in 2006 heeft Van der Knaap die toen nog samen met de vorig jaar overleden evangelist Jan Zijlstra de leiding had over die kerk een gevelsteen geplaatst waarop geschreven staat: ‘Voor de volgende generatie, opdat zij de levende God zullen kennen en dienen’. Van der Knaap: “Als het lukt om het gebouw aan te kopen, blijft de bestemming van het pand als kerk gehandhaafd en wordt tevens recht gedaan aan de tekst op de gevelsteen.”

Leiderdorp Maatschappij Voorschoten godcentre Levensstroom Gemeente


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×