Wethouder Yvonne van Delft was al als raadslid de drijvende kracht achter de invoering van ecoglazen. (Foto: Chris de Waard).

Wegwerpplasticvrije viering Leidens Ontzet op de tocht

De horeca in het centrum van Leiden dreigt tijdens de komende viering van Leidens Ontzet ernstig in de problemen te komen door een tekort aan statiegeldbekers. De gemeente besloot eerder dat met ingang van Leidens Ontzet geen wegwerpplastic meer gebruikt mag worden, maar uitsluitend hardplastic ecobekers die weer worden ingeleverd voor een euro statiegeld.

Chris de Waard sprak wethouder Yvonne van Delft over het dreigende tekort aan ecoglazen.

Om de horeca-ondernemers in dit eerste jaar tegemoet te komen draagt de gemeente Leiden een flink deel van de extra kosten. Ook Heineken en de provincie Zuid-Holland betalen mee aan de enorme voorraad statiegeldbekers die de Leidse horeca de komende dagen nodig heeft, maar er is een probleem met de levering van de glazen. Verschillende café’s hebben door problemen bij leverancier Cupking veel minder glazen geleverd gekregen dan ze hadden besteld.

De Café Vereniging Leiden heeft inmiddels wel excuses gekregen van de leverancier gekregen, maar of de ontbrekende ecoglazen alsnog geleverd worden, is vooralsnog onduidelijk. “Morgen komt er waarschijnlijk een nalevering, maar of de beloofde aantallen worden geleverd is niet duidelijk en kan niet worden toegezegd,” laat een van de café-eigenaren weten.

De gemeente Leiden geeft toe dat er problemen zijn met het leveren van de glazen. “We werken er volop aan om te zorgen dat de glazen op tijd bij de horeca zijn. Voor de zekerheid worden er twee spoelmachines in de stad geplaatst.”

Economie Leiden Politiek Ecoglazen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×