Het Ambachts- en Baljuwhuis in de Voorstraat is nu een restaurant. (Foto: Google Streetview).

Dorpsdialoog in Voorschoten: Hoe denkt het dorp over de toekomst Ambachts- en Baljuwhuis

Het houdt de gemoederen al een tijdje bezig; de mogelijke verkoop van het Ambachts- en Baljuwhuis in de Voorschotense Voorstraat, de bakermat van het dorp. De gemeente is in gesprek met de huidige exploitant Jos Kriek die het restaurant wil uitbreiden met een ‘boutique-hotel’. Dinsdag 29 oktober kunnen inwoners in de grote zaal van het Bondsgebouw in Voorschoten hun mening geven over wat er moet gebeuren met het monumentale pand.

Tijdens de bewonersavond die wordt geopend door wethouder Marcel Cramwinckel zullen diverse sprekers aanwezig zijn waaronder een erfgoedexpert, de adviserende notaris, de architect en de exploitant van het restaurant Floris V Jos Kriek. Dat er een expert bij de avond aan het woord komt is een gevolg van een motie die werd ingediend door GroenLinks, SP en VVD. Zij riepen op tot een vooral inhoudelijk discussie over de toekomst van het Ambachts- en Baljuwhuis.

Pessimistisch
Fractievoorzitter van de PvdA, Ad de Graaf is bij voorbaat al erg pessimistisch over de dorpsdialoog. “Ik hoop op een echte dialoog in plaats van vrijblijvende discussies aan tafeltjes en gekleurde stickertje plakken”, schrijft hij op zijn twitteraccount. Bewoners van Voorschoten zijn vanaf 19.00 uur welkom in het Bondsgebouw aan de Leidseweg. De dorpsdialoog begint vervolgens om 19.30 uur.

Maatschappij Politiek Voorschoten Ambachts- en Baljuwhuis Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×