(Foto's: J.P. Kranenburg).

Vliegende start voor Clubhuis De Derde Helft in Leiderdorp

Onder grote belangstelling is Clubhuis De Derde Helft gisteren van start gegaan. Tientallen 55-plussers waren aanwezig bij de officiële opening in het clubhuis van voetbalvereniging RCL. Het initiatief van RCL, Alecto, Incluzio en het Ouderenfonds is bedoeld om 55-plussers samen te brengen en te laten bewegen. Vanaf volgende week is Clubhuis De Derde Helft twee keer per week geopend van 09.00 tot 12.00 uur. Op woensdag bij RCL en op donderdag bij hockeyclub Alecto.

Deelnemers kunnen tijdens Clubhuis De Derde Helft aan allerlei activiteiten deelnemen. Van Walking Football en Walking Hockey tot biljarten, dansen, bridgen en het volgen van workshops. Tijdens de officiële opening waren alle activiteiten gebundeld bij RCL, zodat geïnteresseerden kennis konden maken met het aanbod.

Vervanging gesloten buurthuizen
Ook Sandra de Groot en Bep Schippers waren naar de opening gekomen. Mevrouw Schippers: “Ik vind dit heel goed, want wij hebben helemaal geen buurthuis meer sinds de Menswording is gesloten. Dat mis ik toch wel.” Mevrouw De Groot is meegekomen om te kijken of het ook wat voor haar is. “Ik heb het wel al vrij druk, want ik Jeu de Boules al drie keer in de week. Ik wilde toch even kijken of er iets bij zat.” Kijkend naar de warming up van de wandelhockeyers en – voetballers besluiten de dames: “Dat ziet er toch wel heel leuk uit, dat bewegen. Daar willen we volgende keer wel aan meedoen.”


Reanne van kleef in gesprek met deelnemers Sandra de Groot en Bep Schippers over Clubhuis De Derde helft.

Wethouder Martine de Bas, die zichzelf introduceerde als ‘langstzittende wethouder van Leiderdorp’, sprak vol lof over het initiatief. “Ik vind het super dat sportclubs de handen ineen slaan, samen met Incluzio en het Ouderenfonds om dit mogelijk te maken. Een heel mooi initiatief en gezien de opkomst denk ik zeker dat Leiderdorp hier op zat te wachten. Als ik zie hoe enthousiast de mensen nu naar de activiteiten gaan, denk ik dat dit de start is van iets heel moois.”


Martine de Bas is momenteel de enige wethouder in Leiderdorp en kreeg de eer om bij de opening aanwezig te zijn.

Weg achter de geraniums
Eregast van de dag was oud-international Kees Kist. Als ambassadeur van het Walking Football komt hij wel vaker bij RCL. Voor de opening van Clubhuis De Derde Helft vond hij het ook zeker waard om weer om 06.30 uur in de auto richting Leiderdorp te stappen. “Complimenten voor wat ze hier aan het doen zijn. Je ziet hoeveel mensen hier op af komen. Er is vraag naar. Er zijn zoveel mensen die achter de geraniums zitten en het hartstikke leuk vinden om zo weer aan het groepsgebeuren deel te nemen.”


Voormalig profvoetballer Kees Kist over Clubhuis De Derde Helft in Leiderdorp en Walking Football.

Regiotaxi
Welzijnsorganisatie Incluzio Leiderdorp is één van de trekkers van het project. “Ik ben heel blij met deze opkomst”, zegt vitaliteitscoach Joyce Thissen. Over de rol van Incluzio: “Wij hebben vooral een ondersteunende rol die nu bij de opstart wat groter is. Uiteindelijk moet de commissie van Clubhuis De Derde Helft het zelf gaan doen, maar ze kunnen ons natuurlijk altijd om hulp vragen.”

Om mensen te activeren om naar Clubhuis De Derde Helft te gaan worden er flyers verspreid en worden de activiteiten onder de aandacht gebracht via de (sociale) media. Daarnaast is mond op mond reclame erg belangrijk. Voor mensen die geen vervoer hebben naar RCL of Alecto, kan er altijd via Incluzio beroep worden gedaan op de regiotaxi.


Vitaliteitscoach Joyce Thissen van Incluzio over Clubhuis De Derde Helft.

Leiderdorp Maatschappij Sport clubhuis de derde helft


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×