(Foto: Chris de Waard).

D66-prominent Robert Strijk formateur in Leiderdorp

De verkennende partijen CU-SGP, CDA, D66 en VVD hebben Robert Strijk (D66) bereid gevonden om als formateur op te treden bij de zoektocht naar een nieuwe coalitie voor Leiderdorp. Er is na het eerste gesprek tussen de partijen contact met hem gezocht en na een korte schets van situatie en context heeft Strijk zich bereid verklaard om de rol van formateur op zich te nemen.

Deelnemende partijen vinden hem een zeer aansprekende persoonlijkheid en roemen zijn kennis en betrokkenheid van deze regio en zijn verbindend vermogen. “Daarnaast geldt hij als een zeer bekwaam en gerespecteerd bestuurder. Exact wat de vier partijen en Leiderdorp nodig hebben om op korte termijn tot een stabiel bestuur te komen,” zo melden de onderhandelende partijen in een verklaring.

De onderhandelingen voor een nieuwe coalitie starten begin volgende week onder leiding van de formateur. Tot die tijd wordt gewerkt aan een basis voor de komende gesprekken.

Leiderdorp Politiek collegecrisisldorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×