Onder andere met borden maakt de gemeente Leiden duidelijk dat vuurwerk afsteken binnen de singels voortaan niet meer is toegestaan. (Foto: Chris de Waard).

Centrum van Leiden tijdens viering oud en nieuw helemaal vuurwerkvrij

Met borden aan de randen van het centrum en ook op een flink aantal plekken binnen de singels gaat de gemeente Leiden eind van de maand duidelijk maken dat het afsteken van vuurwerk binnen de singels voortaan taboe is. Leiden breidt de bestaande vuurwerkvrije zones uit met het hele centrum van de stad. Voor de handhaving worden tijdens oud en nieuw extra gemeentelijke opsporingsambtenaren ingezet. Later op de avond houdt de politie een extra oogje in het zeil. Wie het vuurwerkverbod overtreedt, krijgt in principe eerst een waarschuwing.

Chris de Waard in gesprek met de Leidse burgemeester Lenferink over het vuurwerkverbod in het hele centrum van Leiden dat dit jaar voor het eerst van kracht is tijdens de viering van oud en nieuw. 

Naast borden zet de gemeente de eigen website in om informatie te geven over het vuurwerkverbod. Ook via sociale media wordt het vuurwerkverbod door de gemeente Leiden onder de aandacht van de inwoners gebracht.

Vuurwerkvrije zones uit eerdere jaren die buiten het centrum liggen, blijven ook van kracht.. Het gaat daarbij onder andere om alle Leidse parken en de omgeving van het dierenasiel in de Stevenshof.

 

Leiden Maatschappij Politiek Vuurwerkverbod Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×