Nominaties Leidse sportprijzen bekend

10

De nominaties voor de Leidse sportprijzen zijn bekend. In vijf categorieën zijn zestien sporters genomineerd vanwege hun prestaties in 2019. De uitreiking van de sportprijzen is op 7 februari in Gebr. De Nobel. Er is ook weer een publieksprijs, deze loopt dit jaar via de Leidse Sport Federatie. Stemmen kan online.

Genomineerd voor de sportploeg 2019
1 Zorg en Zekerheid Leiden Basketball (basketbal)
2 DIOK heren 1 (rugby)
3 LSG IntelliMagic (schaken)

Genomineerd voor sportvrouw 2019
1 Laurine van Riessen (baanwielrennen)
2 Kim Vermaas (tafeltennis)
3 Karolien Florijn (roeien)

Genomineerd voor sportman 2019
1 Stef Broenink (roeien)
2 Ward van Zeijl (roeien)
3 Bart Lukkes (roeien)
4 Noah Schutte (atletiek)

Genomineerd voor parasporter 2019
1 Annika van der Meer (roeien)
2 Jonne Moleman (zwemmen)
3 Davy van den Dop (rolstoel rugby)

Genomineerd voor coach 2019
1 Andy Egonu (rugby, DIOK)
2 Ed Maan (roeien, Die Leythe)
3 Rolf Franke (basketbal ZZ Leiden)

Opvallend is dat de categorie ‘sportman van het jaar’ dit jaar vier genomineerden heeft. De jury heeft deze afweging gemaakt omdat Ward van Zeijl en Bart Lukkes dit jaar dezelfde prestatie hebben geleverd in de Lichte Mannen Dubbelvier (LM4x). Omdat zij twee deelnemers uit een boot van vier roeiers zijn, vallen ze niet onder de categorie ‘sportploeg van het jaar’.

Delen

10 reacties

 1. Bart Lukkes (Proteus, Delft), Ward van Zeijl (Asopos, Leiderdorp), hoezo Leids sportman??.

  • HV, als jij buiten Leiden iets doet, ben je dan geen Leidenaar meer ? Wat een domme reactie weer van je.

   • Wouter van der Loo op

    Zoveel roeiers en een roeicoach genomineerd!
    Hoe kan dat toch?
    Die doen kennelijk toch iets echt goed!
    En op Wereld en Olympisch niveau!
    Ik vraag me altijd al af hoe dat komt.
    Doen die sporters dan iets speciaals?
    Ik denk het niet!
    Ik denk dat ze gewoon meer en harder werken dan de gemiddelde sporter om hun doel te bereiken.

 2. Beste HV, in de reglementen staat dat een sporter in Leiden moet wonen, of voor een Leidse sportvereniging moet uitkomen. Bart en Ward wonen allebei in Leiden en Asopos valt ook officiëel onder de Leidse sportverenigingen. Het klopt dat Bart eerder uitkwam voor Proteus, maar inmiddels is hij lid van Asopos.

  • Ik citeer uit de Sportprijzen Leiderdorp: “Zoals elk jaar waren ook de sport- man en vrouw 2019 bekend gemaakt. Sportvrouw van het jaar werd roeister Fleur Jaspers van Asopos de Vliet gekozen.” I rest my case.

   • Fleur woont in Leiderdorp. Asopos ligt op Leiderdorps grondgebied en wordt daarom óók als Leiderdorpse vereniging gezien. Maar is een Leidse studentensportvereniging. En los daarvan zijn Bart en Ward dus allebei inwoners van Leiden. Sorry HV, je hebt echt geen gelijk 😉

 3. Uit de statuten van Asopos/De Vliet: “1.2 De vereniging wordt voortgezet voor onbepaalde tijd. Zij heeft haar zetel te Leiderdorp.”

  • HV, het gaat niet om de vereniging, het gaat om de sporter! Wil je het niet snappen of ben je écht zo dom? Zo is in Leiden ook wel eens een profvoetballer in de prijzen gevallen, terwijl we toch echt geen profclub in Leiden hebben.

Je bent nu offline