(Foto: Joris Aben).

C&A start werkgelegenheidsproject met DZB Leiden

Kledingwinkel C&A gaat samenwerken met DZB Leiden door werkzoekenden zonder diploma in dienst te nemen. In een speciaal traject wordt werken bij het C&A filiaal in de Haarlemmerstraat gecombineerd met een opleiding, zodat deelnemers een mbo-praktijkverklaring kunnen halen als verkoopmedewerker. Voor de C&A is het een middel om medewerkers met diverse achtergronden aan te nemen, terwijl het voor de werkzoekenden een goede manier is om werkervaring op te doen en tegelijkertijd een diploma te halen.

Storemanager Selma van Berkel van C&A in Leiden legt uit waarom haar winkel samen wil werken met DZB: “Wij zijn altijd op zoek naar goed personeel. Door positieve ervaringen uit het verleden gaan we deze samenwerking met vertrouwen aan. De kracht van een diverse werkvloer van mensen met verschillende achtergronden is voor ons bedrijf van groot belang.”

Ook Danielle de Blieck-Visser van DZB Leiden benadrukt de voordelen van de samenwerking: “Het heeft voor de werkzoekenden grote voordelen. Soms past leren in de praktijk gewoon beter. Het is mooi dat daarmee ook nog een diploma kan worden behaald. DZB heeft genoeg kandidaten die deze kans aan zullen grijpen.”

DZB werkt samen met meerdere bedrijven in de regio. Vorige maand tekende Albert Heijn ook al een samenwerkingsovereenkomst.

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×