(Foto: Chris de Waard).

Aanbesteding Leids welzijnswerk afgerond: Buurt Ontmoetingsplekken voorlopig open

De aanbesteding van het welzijnswerk in Leiden is afgerond. Na een periode van twintig dagen waarin bezwaar kon worden gemaakt tegen de voorlopige uitslag is de gunning eind vorige week definitief geworden en zijn de contracten getekend met SOL (Samen Opgroeien), Incluzio (Samen Meedoen) en Buzz (Basiskracht). Buzz is een nieuwe organisatie die is opgericht door Libertas Leiden en Radius Welzijn.

Chris de Waard in gesprek met de vertegenwoordigers van Buzz, Incluzio en SOL en met wethouder Marleen Damen over de definitieve aanbesteding van het Leidse welzijnswerk.

Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst in het Stadskantoor aan de Bargelaan werden de drie partijen voorgesteld. Daarbij werd onder meer duidelijk dat de Buurt OntmoetingsPlaatsen (BOP’s) voorlopig gewoon open blijven. Ook het personeel dat nu in dienst is bij de bestaande partijen hoeft zich niet al te veel zorgen te maken over hun baan. Zo valt af te leiden uit de eerste antwoorden op vragen aan SOL, Incluzio en Buzz. De twee partijen die van buiten Leiden komen, nemen geen eigen personeel mee en hopen dat zoveel mogelijk personeelsleden zullen solliciteren.

De drie hoofdaannemers die het Leidse welzijnswerk de komende jaren vorm gaan geven, zijn inmiddels begonnen met verkennende onderlinge gesprekken. Ook treden de drie, nu de gunning definitief is geworden, ook naar buiten en gaan ze in gesprek met alle bestaande partijen in de stad. Per 1 juli gaan ze daadwerkelijk aan de slag.

Leiden Maatschappij Politiek Sterke Sociale Basis


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×