(Foto: Chris de Waard).

Sterke verdenking van GGD coronabesmetting inwoner Oegstgeest

De GGD Hollands Midden vermoedt besmetting met het coronavirus bij een 32-jarige inwoner uit Oegstgeest. Het eerste laboratoriumonderzoek toonde het virus aan. De man is in Noord-Italië geweest en zit nu in thuisisolatie. De besmetting moet nog worden bevestigd door het RIVM, die een tweede test doet.

Gelet op de sterke verdenking is de GGD Hollands Midden alvast gestart met het in kaart brengen van contacten. Personen die met de man in contact zijn geweest worden door de GGD benaderd en krijgen leefregels en instructies hoe te handelen bij klachten.

Eerder vanmiddag meldde ook de Universiteit Leiden al een mogelijke besmetting met het coronavirus bij een medewerker van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Deze zit in thuisquarantaine.

Besmettingen voorkomen
Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen. Zij passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. “Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.”

112 Sleutelstad Nieuws Oegstgeest Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×