Partij voor de Dieren wil einde aan kunststof netjes in bodem Lammermarkt

De fractie van de Partij voor de Dieren in Leiden wil definitief af van de kunststof netjes die de gemeente in de bodem van de Lammermarkt liet stoppen. De netjes moesten zorgen voor een stevige grasmat die ook geschikt is om evenementen op te houden, maar omdat het gras nog niet goed aanslaat, kwamen de netjes de afgelopen maanden met duizenden tegelijk los en waaiden onder andere in de singels. Ze zijn tot in Katwijk aan Zee teruggevonden.

Eind december 2019 heeft de Partij voor de Dieren samen met een tiental vrijwilligers in anderhalf uur tijd 20.000 losgeraakte netjes opgeruimd. Raadslid Lianne Raat wil nu weten hoe het staat met de door wethouder Spijker beloofde driewekelijkse opruimacties. “Wanneer zijn deze uitgevoerd en neemt het aantal netjes dat wordt gevonden tijdens de controles af?” Ook vraagt ze zich of welke maatregelen er zijn genomen om de netjes te laten vergroeien met de grasmat zodat ze niet meer losraken.  De vragenstelster wil dat ook het Leidse water gecontroleerd gaat worden op netjes.

Als alternatief voor het elke drie weken opruimen van de netjes stelt Raat voor om het gefundeerde gras op de Lammermarkt te vervangen door ongefundeerd gras. Ze wil weten wat dat zou kosten en ook of het stadsbestuur bereid is om de boel te vervangen. Ook is de partij benieuwd naar de uitkomsten van een onderzoek naar evenementengras op de Garenmarkt waarbij geen plastic wordt gebruikt.

Duurzaamheid Leiden Politiek Kunststof netjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×