Eerste inwoner Zoeterwoude positief getest op corona

Tot en met gisteren was Zoeterwoude de enige gemeente van de Leidse regio waar nog geen corona was vastgesteld. Met de positieve testuitslag van een bewoner is dat het afgelopen etmaal veranderd. In Leiderdorp en Voorschoten kwamen er geen nieuwe vastgestelde patiënten bij. In Leiden en Oegstgeest wel. Leiden telt nu twintig personen waarbij het virus is gedetecteerd. Dat waren er gisteren nog zestien. In Oegstgeest steeg het aantal van zeven naar acht.

Het totaal aantal testen met een positief resultaat steeg in de afgelopen 24 uur met 811 van 4.749 naar 5.560. In diezelfde periode zijn 63 mensen aan COVID-19 overleden.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt vermoedelijk hoger dan de aantallen die hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen die mogelijk besmet is, getest wordt. Vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners ondergaan wel zo’n test.

Leiden Maatschappij Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×