Alrijne kan patiënten met een coronaverdenking nu ook scannen in een mobiele post op het parkeerterrein. (Foto: Alrijne Ziekenhuis, locatie Leiderdorp).

Leidse regio telt nu 41 positief geteste coronapatiënten

Leiden telt sinds vandaag 28 (was 21) inwoners die positief zijn getest op het coronavirus. In Leiderdorp en Voorschoten kwam er één patiënt bij. Het aantal vastgestelde besmette personen staat daar nu op respectievelijk vier en zes. In Oegstgeest (negen) en Zoeterwoude (een) bleef het aantal positief geteste personen gelijk.

In heel Nederland zijn er afgelopen etmaal 1.019 positief geteste patiënten bijgekomen. Dat brengt het totaal op 7.431. Er overleden 78 mensen, bijna net zoveel als de tachtig van een dag eerder. In totaal zijn in ons land nu 434 mensen overleden aan het nieuwe virus. Voor de 78 doden die de RIVM vandaag meldt, kan het zijn dat deze personen al eerder gestorven zijn en dit nu pas is geregistreerd. De dagelijkse melding van nieuwe doden blijft vooralsnog de meest betrouwbare maatstaf om de trend in Nederland te beoordelen.

“Het aantal doden en nieuwe ziekenhuisopnames loopt minder op dan je zou verwachten zonder maatregelen”, meldt het RIVM in een toelichting. Dit kan er op wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van de verspreiding van het virus. “Pas eind deze week of begin volgende week valt daar echter met zekerheid uitspraken over te doen”, schrijft het RIVM in de toelichting.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×