Er wordt nog steeds flink gehamsterd in supermarkten. Naast toiletpapier bijvoorbeeld ook zelfzorgmiddelen. (Foto: Chris de Waard).

Aantal positief geteste coronapatiënten Leidse regio nu op 54

Het aantal mensen dat positief getest is op corona blijft toenemen. Ook in onze regio kwamen er afgelopen etmaal de nodige patiënten bij. Waren er gisteren nog 41, vandaag is dat aantal opgelopen tot 54. Ook landelijk is het beeld niet gunstig. Afgelopen etmaal kwamen er 1.172 positief geteste mensen bij. Het meeste tot nu toe. Dat brengt het totaal nu op 8.603. Ook het aantal patiënten dat sinds gisteren is overleden aan COVID-19 steeg voor het eerst boven de honderd. Er kwamen er 112 bij, waardoor in totaal nu 546 mensen aan de gevolgen van het virus zijn overleden. Tenslotte nam ook het aantal ziekenhuisopnames landelijk toe. Er zijn sinds gistermiddag 349 nieuwe opnames gemeld.

Leiden telt sinds vandaag 30 inwoners die positief zijn getest op het coronavirus. Twee meer dan gisteren. In Leiderdorp (vier) en Voorschoten (zes) bleven de aantallen gelijk.  In Oegstgeest steeg het aantal patiënten van negen naar twaalf en in Zoeterwoude verdubbelde het aantal van een naar twee.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt vrijwel zeker hoger dan de aantallen die hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen die mogelijk besmet is, getest wordt. Vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners ondergaan wel zo’n test.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×